Kanien rokotukset

Joukkorokotukset järjestää Suomen Kanihyppääjät Ry, niihin ilmoittautuminen ja kaikki kysymykset tapahtuu heidän kauttaan!

Joukkorokotuksissa käytetään yleensä Filavac VHD K C + V-rokotetta, joka suojaa kanin RHDV1 ja RHDV2-tartunnalta. Joukkorokotuskia joissa käytetään uutta Nobivac Myxo-RHD PLUS-rokotetta on tulossa muutamia, niistäkin lisätiedot ja ilmoittautumiset hoitaa Suomen Kanihyppääjät Ry.

Yksilörokotuksiin meillä on tällä hetkellä saatavilla kolmea eri rokotevalmistetta, Filvac VHD K C+ V, Eravac ja kolmoisrokote Nobivac Myxo-RHD PLUS. Filavac VHD K C+ V suojaa kanin RHDV1- ja RHDV2-tartunnalta, vaikutus kestää vuoden. Eravac suojaa kanin vain RHDV2-tartunnalta, vaikutus kestää vuoden. Nobivac Myxo-RHD Plus suojaa kanin RHDV1-, RHDV2- ja myksomatoositartunnalta.

Suomessa ei tähän asti ole diagnoisoitu RHD-viruksesta muita kun RHDV2-tapauksia, tämä ei kuitenkaan takaa että Suomessa RHDV1 ei olisi tai se ei tänne päätyisi, esim. tuontieläinten mukana. Ikävä kyllä myöskään kaikkien menehtyineiden kanien ja rusakoiden kuolinsyytä ei tutkita, eli tämänhetkinen levinneisyystilanne on lähinnä yksittäistapausten mukaan tehtyjä arvailuja. Suosittelemme kuitenkin kaikkien lemmikkikanien rokottamista ympäri Suomen. Myös sisäkanit jotka eivät ulkoile ovat riskissä saada tartunnan. Tauti on  aina tappava.

Myksomatoosia on tavattu tällä hetkellä Espoossa ja Vantaalla, sekä villi- että lemmikkikaneissa. Myksomatoosi voi levitä suorassa kontaktissa infektoituneiden pintojen välillä ja purevien/pistävien hyönteisten välityksellä. Tauti on erittäin vakava ja johtaa yleensä kuolemaan.

Yksilörokotushinnasto Filavac VHD K C + V:

1 kani: 75€

2. kania: 125€

3. kania: 175€

Isommista kaniryhmistä ole yhteydessä niin teemme hinta-arvion.

Yksilörokotushinnasto Eravac:

1 kani: 64€

2. kania: 103€

3. kania: 142€

Isommista kaniryhmistä ole yhteydessä niin teemme hinta-arvion.

Yksilörokotushinnasto Nobivac Myxo-RHD Plus:

1 kani: 79€

2. kania: 133€

3. kania: 187€

Isommista kaniryhmistä ole yhteydessä niin teemme hinta-arvion.